Ahol az ezüsthangú madarak énekelnek
Fiatalok az Idősekért
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Zathureczky Berta Központ, Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Ahol az ezüsthangú madarak énekelnek... megálmodott kezdeményezésünk címe átadja azt az üzenetet, amellyel városunk egyes helyeit természetközelebbivé szeretnénk varázsolni. Elsősorban a következő idézetre támaszkodtunk az ötletelés fázisában: "A madárcsicsergés egykor minden ember életének természetes háttérzenéje volt, és úgy gondolom, ez valahol mélyen beágyazódott az elménkbe. A tavaszhoz, a jó időkhöz társul, és emiatt is fontos foglalkoznunk a természet válságával, és gondoskodnunk kell arról, hogy a természet ne csendesedjen el."(Adrian Thomas) Kutatások támasztják alé, hogy a madárcsicsergés jót tesz a léleknek és a testnek is, pozitív energiával hat minden élőlényre. Kezdeményezésünk során városunk idős generációjával szeretnénk madáretetőket készíteni, ezzel egy új közösségi teret alkotva, illetve a városban szét is szórva különböző helyeken. A Zathureczky Berta Központ bentlakó személyeinek, nappali foglalkoztatóba járó kedvezményezettjeinek és mindenkinek, aki közelebb szeretné hozni a természetet saját lakóövezetéhez lehetősége lesz egyedi madáretetőt készíteni, azokat lefesteni, feltölteni élelemmel a téli idő közeledtével és elhelyezni a szabadban ebben a kedves eseménysorozatban.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Elképzeléseink szerint a kezdeményezés három napos eseménysorozat lenne, az első napon a megjelent szépkorú személyekkel megfestenénk a madáretetőket, a második napon megtöltenénk élelemmel, a harmadik napon pedig elkehelyenénk néhányat városunk idősotthonának udvarán, illetve azon személyek otthonainál, akik részt vesznek a programsorozaton.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Kezdeményezésünket az online térben, újsághirdetésekben és plakátok által szeretnénk népszerűsíteni, hogy minél több városlakó szépkorú személyhez és hozzátartozóhoz eljusson az információ.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio