Reform desszertek a 21.században
Macaronok
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Cofetaria M&M Cukrászda
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Ebben projektben egészséges alapanyagokat fogunk bemutatni, amikból kedvenc desszertjeinket is elkészíthetjük akár. Növényi hozzávalókból fogunk dolgozni, ezáltal is bemutatva a modern kor lehetöségeit és elönyeit ebben a trendi életmódban. A bemutató a Csíki utca 7 szám alatt, az M&M Cukrászdaban lesz, ahol a kóstolás mellett meghallgatjuk egy rezidens orvos véleményét és egy funkcionális edzö tapasztalatát a témában. Az esemény publikus lesz, online felületeinken fogjuk promoválni, hogy minél nagyobb közönséghez legyen szerencsénk ezen az édes ám egészen különleges eseményen.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Alternatív alapanyagokból készült desszertek bemutatása ,kóstolása, vélemény kifejtése a közönségnek. Receptek bemutatása akár átadása a komoly érdeklödöknek. A lehetöségeink bemutatása, hogy egy pár év alatt rengeteg egészségesebb növényi alapanyag beszerezhetö már 1-2 kilóméteres körzetünkben. Másik két szakember meghallgatása , nyilvános beszélgetés a közönséggel. Szeretnénk az embereket arra ösztönözni , hogy lépjenek ki a komfort zónájukból és merjenek új alapanyagokból ,ezesetben, sütni de akár majd fözni is.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Abban reménykedünk , hogy ezáltal még jobban különbséget fognak tudni tenni az emberek édesség és édesség, cukrászda es cukrászda között. Egy egészségesebb életmód bemutatásával népszerüsíthetjük a 'zöld' életformát . Csak javulni tud a közösség élete, ha kizárjuk vagy elutasítjuk a mü alapanyagokból készült ám olcsó termékeket, hiszen már ismerni fogjuk az elternativ megoldást, recepteket , amit garantáltan otthon is ellehet majd készíteni.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
facebook bejegyzés , event formájaban instagram bejegyzés , story
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Egy egészségesebb éltemódra való felhivás Utóéletében többen fognak érdeklödni az otthon is elkészíthetö alternativ desszertek iránt.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások