Közösségi és kulturális napok
Fiatalok a Közösségért
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Őrkő, Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A "Közösségi és kulturális napok" címet viselő kezdeményezés elsősorban a Sepsiszentgyörgy szélén elhelyezkedő őrkői romatelep lakóit -gyerekeket és felnőtteket egyaránt- szólítja meg. A roma közösségeknek régen ismert hagyományaik és kulturális értékeik közül sokak már elkoptak, tevékenységsorozatunknak ezen értékek visszacsempészése az egyik legfőbb alappillére. Másodsorban a közösségi napok, az együttlét, a közös tanulás, a gyerek-szülő kapcsolat megerősítése is céljaink közé tartozik ezzel a három alkalmat felölelő kezdeményezéssel, ahol a játékokon és kézműves tevékenységeken kívül sok más izgalmas feladattal várjuk a telep lakóit.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A kezdeményezés során három közösségi napot szeretnénk szervezni a telepen, szeptemberben, októberben és novemberben. Mindhárom esemény más-más tematikájú lenne, főszerepben a játékokkal, a kézművességgel, a fejlesztő programokkal és a kultúrával. Plakátokat készítenénk, illetve szóban is értesítenénk a telep lakóit, mivel az online térből nem értesülnének a programról.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Plakátokat készítenénk, illetve szóban is értesítenénk a telep lakóit, mivel az online térből nem értesülnének a programról. Az események kezdete előtt napokkal/hetekkel szólnánk az érdekelt helyi gyerekeknek és szülőknek egyaránt.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio