Gyerekek világa
Kilyéni Ifjusági csoport
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Kilyén, kultúrotthon előtti tér (kis park).
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A kezeményzés keretein belül szeretnénk létrehozni egy kisebb játszóteret Kilyénben. A gyerekeknek sajnos jelenleg Kilyénben nem áll rendelkezésükre játszótér. A kultúrotthon előtti téren illetve a kis parkban szoktak összegyűlni. Úgy gondolom amennyiben sikerülne egy játszóteret létrehozni, közelebb kerülnének a természethez, fontosabbá válna az emberközpontúság, a társaság, a barátság, a játék. A természetre nagyobb hangsúlyt és figyelmet fektetnének. Nem utolsó sorban kiszakítanánk a gyerekeket a televizió és telefon rabságából.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Játszótér létrehozása Kilyénben.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
A kezdeményezés nagy mértékben hozzájárul a közösségi élet javításához, mert a természetben töltenék a gyerekek a szabadidejüket, többször találkoznának, barátságok jönnének létre.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A kezdeményezést plakátokkal, szorólapokkal szeretnénk népszerűsíteni illetve van a közösségünknek egy zárt facebook csoportja, ezt a felületet is szintén használnánk a népszerűsítésre is.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Elsősorban a kezdeményezésből egy kisebb játszóteret szeretnénk létrehozni ami hintából, csúzdából, mászó részből tevődve össze. Amennyiben sikerül ezt létrehozni, a jövőben szeretnénk ezt bővíteni és egy szép színes ceruza kerítéssel bekeríteni. A kerítés elkészítésében a festés szakaszban már bevonnánk a gyerekeket is, szerintem nagy élmény lenne számukra a kerítés deszkáit színes ceruzává varázsolni.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Amennyiben Covid-19-es megszorításokba ütközünk a tevékenységet részfeladatokra osztjuk és kisebb csoportokban valósítjuk meg.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások