Varrókuckó
Varrókuckó
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Fizikai helyszín a Néri Szent Fülöp Multifunkciónális Központ
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Csapatunk nyáron részt vett a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat által szervezett műhelymunkán, melynek során saját egyedi készítésű ruhákat alkottunk. Mivel ez a műhelymunka nagyon tetszett nekünk és szeretnénk folytatni, úgy gondoltuk, hogy bevásárló szatyrokat készítetnénk, melyeket adomány formájában továbbadnánk közvetlen környezetünkbe, illetve a város különböző intézményeibe. Ez által szeretnénk köszönetet mondani azoknak az intézményeknek, amelyek az évek során segítettek nekünk.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A cél, hogy 50 darab bevásárló táskát varrjunk melyeket saját elképzelés szerint mintázzunk. Ehhez a következő tevékenységeket akarjuk megvalósítani: az anyagok és a festékek megvásárlása, az esemény meghirdetése, a terem berendezése, a szatyrok szétosztása.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Azt gondoljuk,hogy ezzel a kezdeményezéssel megtesszük az első lépést annak érdekében, hogy az rólunk kialakított képet pozítivabbá formáljuk, megmutassuk, hogy bennünk is megvan a kezdeményezés vágya, hogy egy jó kapcsolatot alakítsunk ki a város lakóival. Ugyanakkor megmutassuk értékeinket, szépérzékünket, kultúránkat.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A kezdeményezést a saját facebook közösségi oldalunkon fogjuk népszerűsíteni, illetve a Máltai Szeretetszolgálat és az Esély Egyesülett munkatársai segítségével különböző írott sajtón keresztül (Helyi Napilapok).
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Reményeink szerint ez a kezdeményezés által a közösségünk tagjai az általunk készített bevásárló szatyrokkal fognak bevásárolni, ez majd csökkenti a műanyag zacskók használatát. Nagy örömünket leltük abban a műhelymunkában, melyben részt vettünk és szeretnénk a jövőben is folytatni, ezért is élünk a lehetőséggel, melyet ez a pályázat nyújt és amennyiben adódik lehetőség és keret, mindenképp szeretnénk fejleszteni magunkat.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Igen
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Ha megszorításokra kerül a sor, akkor kisebb csoportokban vagy akár egyénileg is tudjuk végezni a munkát.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások