Chocolate Making Workshop
Kokowa Team
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Szikra étterem
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A Kokowa Team célja, hogy megismertesse a közvetlen környezetében élő személyekkel a 'bean-to-bar' csokoládékat, amelyek azért különlegesek, mert amellett, hogy kézműves csokoládékról van szó, teljes mértékben minőségi és organikus alapanyagokból készülnek. A csokoládéfogyasztás majdnem mindennapi az emberek életében, és sokan nem látják reálisan a hátrányait (többek közt a túlzott cukorfogyasztásnak). Azért szeretnénk megismertetni a helyiekkel a Kokowa csokoládékat, mert ezáltal tudatosságra és következetességre késztetjük a résztvevőket (és remélhetőleg nem csak őket). Pontosabban a műhelyfoglalkozásról: A workshop 3-4 órát tart, amelynek első felében megkóstolhatják az "Ice Cocoa Infusion" italunkat, amelyet a pörkölt kakaóbab héjából készítünk. Ezt követi egy elméleti oktatás, amely során a résztvevők megismerkedhetnek a kakaó történetével, jótékony hatásaival, a "bean-to-bar" csokoládé készítésének fortélyaival, amelyet a következőkben gyakorlatba is ültetünk. 50%-os csokoládét készítünk, amelynek az alapanyaga már elő lesz készítve (ez ugyanis két-három teljes napot vesz igénybe), ezt fogjuk megolvasztani, formába önteni, amelyekhez mindenki kedve szerint adhat hozzá magvakat, dióféléket, aszalt gyümölcsöket. Búcsúitalként Kokowa Brew-t fogyasztunk.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Az eseményhez minden adott. A népszerűsítés nem lesz kihívás, ugyanis a Kokowa Facebook és Instagram oldalán sok-sok követő várja már, hogy elkészítse saját csokoládéját. Tehát úgy véljük, nem okoz kihívást a résztvevők összegyűjtése. Tapasztalatunk van a műhelymunka lebonyolításában, úgyhogy biztosan izgalmas élményben lesz része mindenkinek, aki csatlakozik hozzánk. A csokoládé receptje kidolgozva, már csak a résztvevők kell az alapanyagokból különlegesebbnél különlegesebb csokoládékat készítsenek. Be kell szereznünk hozzá a szükséges alapanyagokat, a díszítéshez, ízesítéshez az aszaltgyümölcsöket, magvakat. Miután minden a helyszínre kerül (ezek minimális eszközök, anyagok), indulhat is a kreatív munka. A workshop 3-4 órát tart, amelynek első felében megkóstolhatják az "Ice Cocoa Infusion" italunkat, amelyet a pörkölt kakaóbab héjából készítünk. Ezt követi egy elméleti oktatás, amely során a résztvevők megismerkedhetnek a kakaó történetével, jótékony hatásaival, a "bean-to-bar" csokoládé készítésének fortélyaival, amelyet a következőkben gyakorlatba is ültetünk. 50%-os csokoládét készítünk, amelynek az alapanyaga már elő lesz készítve (ez ugyanis két-három teljes napot vesz igénybe), ezt fogjuk megolvasztani, formába önteni, amelyekhez mindenki kedve szerint adhat hozzá magvakat, dióféléket, aszalt gyümölcsöket. Búcsúitalként Kokowa Brew-t fogyasztunk. Mindenki hazaviheti majd az általuk készített csokoládét.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A kezdeményezést a Kokowa Facebook és Instagram oldalán szeretnénk népszerűíteni, amelyet átosztanánk személyes oldalakra is.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio