Játszós ramazuri
Máltai Fiatalok
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgy játszóterei
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Csapatunk tagjai úgy gondolják, hogy a játszás nem csupán örömforrás, hanem egy nagyon jó tapasztalati tanulási helyzet. Kezdeményezésünk ötlete azért merült fel, mert mindannyian szeretünk játszani, és ezen túl fontosnak tartjuk azt, hogy a gyerekekkel eltöltött idő során az élmények, emlékek és jó szórakozás mellett közösen tanuljunk is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 2019-ben megálmodott és elkészített "Guruló Könyvkuckó", amellyel azóta rengeteg helyet barangoltunk körbe Sepsiszentgyörgyön és a környező településeken egyaránt, mindenhol közösségi eseményeket valósítva meg. Idén is segítségül hívjuk a két keréken guruló létesítményünket, ezúttal a város 5 különböző játszóterén szeretnénk szabadtéri, közösségi játszásokat szervezni, ezzel örömet szerezve és közös tanulási lehetőséget biztosítva a résztvevőknek.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A kezdeményezés tervezési fázisában csapatunk tagjai ötletelnek, és minél több élvezetes és tanulságos játékot fognak összegyűjteni. A népszerűsítési fázis során elsősorban Facebook-eseményeket fogunk létrehozni, amelyeket promoválva igyekszünk majd minél több sepsiszentgyörgyi gyereket és szülőt bevonni a megálmodott játszós eseménysorozatunkba. Ezt követően, a megvalósítási szakaszban elvisszük a Guruló Könyvkuckót az általunk kijelölt és meghirdetett helyszínekre, ahol több órás tevékenységeket fogunk megvalósítani a jelen lévő gyerekek számára.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
A közösségi megmozdulásunk nem csupán városunk gyerekeinek nyújt lehetőséget arra, hogy ismerkedjenek, barátságokat kössenek és jól szórakozzanak, hanem a megjelent szülőknek is társalgási teret biztosít, ezzel építve a kapcsolatrendszert Sepsiszentgyörgyön. Emellett fontos kiemelnünk, hogy szabadtéri eseménysorozatként segít kimozdulni otthonaink falai közül, és valódi tapasztalati élményeket nyújtani a gyerköcök, a szülök, nagyszülők számára is.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A "Játszós ramazuri" nevet viselő kezdeményezésünket elsősorban a világhálón, azon belül is a Facebook közösségi platformon szeretnénk népszerűsíteni, eseményeket létrehozni és azt folyamatosan promoválni, hiszen napjainkban ezáltal szóródik szét a legkönnyebben az információ. Emellett plakátokat is készítenénk, amelyeket az 5 kiválasztott játszótérhez közeli helyre, valamint a város forgalmasabb utcáin helyeznénk el, ezzel az információhoz való jutás lehetőségét biztosíva azon szülőknek, nagyszülőknek is, akik nem aktívak a közösségi platformokon.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Elsődleges elvárásunk, reményünk a kezdeményezéssel kapcsolatosan, hogy sok gyerek meg fog jelenni az eseménysorozaton, és a jó szórakozás mellett közösen tanulhatunk és valódi élményeket szerezhetünk. Szeretnénk, ha minél többen megismernék a Guruló Könyvkuckót is, hiszen 2019-ben azért jött létre ez a létesítmény, hogy városunk gyerekeinek boldog, örömteli pillanatokat szerezzen. Reméljük, hogy a jövőben is nagyon sok helyszínre el tudunk menni vele, sok játszást szervezve, sok gyerek örömére.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Mivel nem tudhatjuk előre, hogy a kezdeményezés megvalósítási szakaszában éppen milyen rendeletek és határozatok fognak érvényben lenni vagy érvénybe lépni, az elsődleges bizodalmunk abban van, hogy sikerül zökkenőmentesen, "offline" módon megtartani a játszásokat. Ha esetleg nem tudjuk megvalósítani közösségi egeményeinket ilyen módon, egy elkülönített szabadtéri helyet keresnénk, ahová kevesebb gyerekkel, több turnusban mennénk be játszani, betartva a távolságot, a maszkviselést és minden egyéb előírt szabályt.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások