Közös várakozás
Kilyéni Ifjusági csoport
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Kilyén, kultúrotthon.
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A karácsonyt megelőző négy hetes adventi időszak egyik legemblematikusabb jelképe és kelléke az adventi koszorú. A kezdeményezés keretein belül szeretnénk összehívni Kilyén közösségét, alapanyagot, kellékeket biztosítani ahhoz, hogy együtt tudjuk készíteni adventi koszorúkat minden résztvevő család számára. Ez egy nagyon szép, családi hangulatú délután-este lenne és amennyiben sikerül megvalósítsani, akár hagyományként is fennmaradhat a közösség életében, évről-évre összegyűlnénk, így taníthatnánk hagyományainkat a gyerekeknek és őrízhetnénk ezeket.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Konkrét tevékenység: közös adventi koszorú készítés Kilyénben. Lépések: -hírdetés -alapanyag, kellékek beszerzése -meghatározott napon a kultúrotthonban összegyűlni -karácsonyi hangulatot teremteni, közösséget összekovácsolni -minden család a biztosított alapanyagból elkészíti a saját adventi koszorúját
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Véleményem szerint ez egy olyan kezdeményezés ami összekovácsolja a közösség tagjait, hiszen az egyik legszebb ünnepünk előtt gyűlünk össze, közösen alkotunk adventi koszorúkat, hagyományőrzésre tanítjuk a gyerekeket, a fiatalokat bízva abban, hogy ezt évről-évre meg tudjuk majd ismételni.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A kezdeményezést hírdetésekkel, plakátokkal és a közösségünk számára létrehozott zárt facebook csoportban kívánjuk népszerűsíteni.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Bízunk benne, hogy ezt a kezdeményezést sikerül megvalósítani és abban is, hogy ezt majd évről-évre fenn tudjuk tartani és hagyományként megőrizni.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Amennyiben Covid-19 megszorításokba ütközünk akkor egy kis csoporttal, egyetlen egy nagy adventi koszorút készítünk amit elhelyezünk a falui egy forgalmas pontján.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások