Minden gyerek számít!
A jövő fiataljaiért!
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Az egynapos projekt keretein belül a sepsiszentgyörgyi hátrányos helyzetű és árva gyerekek számára interaktív és szórakozató programmal készülünk. A rendezvény célja a lehetőség megadása minden gyerek számára. A szórakoztató programok mellett tájékoztatjuk őket az önkéntesség fontosságról, valamint az ezzel járó lehetőségekről saját tapasztalatainkból kiindulva. Egy olyan élményt szeretnénk nyújtani ezen gyerekek számára, amely életre szóló és tanulságos. Fontosnak tartjuk, hogy ők is tájékoztatva legyenek a lehetőségeikről.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A programot egy bemutatkozós és ismerkedős játékkal kezdjük az árvaház helyszínén melyek egy közös sétával folytatjuk az Erzsébet parkhoz ahol a gyerekeknek egy csoportos tevékenységek fogunk lebonyolítani. Ezt követően egy közös ebéd után egy önkéntességről szóló előadást tartunk a gyerekeknek melyet egy kötetlen beszélgetéssel zárunk. A napot egy közös filmnézéssel a Sepsiszentgyörgyi moziban.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
A Sepsiszentgyörgyi árva gyerekek számára egy új lehetőséget szeretnénk bemutatni és egy olyant élményt szerezni mely által fontosnak érezhetik magukat és talán a jövőben becsatlakoznak valamilyen civil szervezetben ezzel is segítve a Sepsiszentgyörgyi jövőbeli fiataljait.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A projekt lebonyolítása előtt a Sepsiszentgyörgyi árvaház vezetőségével szeretnénk egyeztetni majd ezt követően a modern közösségi és kommunikáció platformokon szeretnénk ezt népszerűsíteni (facebook, instagram). A ”Minden gyerek számít!” projekt alatt egy fotós fog kísérni minket a helyszínekre, ezáltal a pillanatokat is megörökítsük majd az esemény lebonyolítása után egy beszámolót szeretnénk készíteni amit a helyi újságokhoz is továbbítunk.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Fontosnak tartjuk azt, hogy ezen gyerekek is informáltak legyenek a lehetőségeikkel kapcsolatban hiszen, minden gyerekek számít mert ők képezik a jövő fiataljait. A hátrányos helyzetű és árva gyerekek nagyon nehezen jutnak olyan információkhoz és lehetőségekhez ami által tudnák fejleszteni magukat és a közösségben is helyt tudnának állni. Éppen ezért azt gondoljuk, hogy a jelen projektnek megszervezése évente szükséges.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
A projekt megszorítások esetében nem megvalósítható online hiszen minden gyerek nem rendelkezik minden technikai eszközökkel melyek szükségeket. Ezért a rendezvényt megszorítások esetében elhalasztjuk egy más dátumra. A kezdeményezéssel egy személyes találkozást szeretnénk hiszen ezen találkozások nyújtanak életre szóló élményt számukra.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások