Győzzük le az inzulinrezisztenciát!
Change Center
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Change Center Életmód központ és a résztvevők élettere
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Egy digitális technológia segítségével szeretnénk 8-10 inzulinrezisztenciában vagy diabéteszben szenvedő személy innovatív kivizsgálását megvalósítani, amely segítségével az érintettek életminősége és egészségügyi feltételei nagy mértékben javíthatóak lesznek az eredmények alapján. A program során nem csak a digitális eszközöket biztosítjuk, hanem előzetes átfogó felmérést (BIA mérést is beleértve), speciális tervet (követést és felügyeletet is) és az elemzés végén egyéni életvitel javító programot is. A projekt célja a táplálkozás, fizikai aktivitás és stressz egyéni biokémiai reakcióinak megértése és az életvezetési szokások javítása. A program lefolyása kb 2 hónap, amelyből a résztvevők 10-14 napig lesznek éjjel-nappal monitorizálva, minden táplálkozáshoz, fizikai terheléshez és más élethelyzethez érkező vércukor reakciót követve. A program végén szervezünk egy tudatosító előadást is és bemutatjuk a tapasztalatokat. A modern kor betegségei egyértelműen az életviteli szokásainkhoz köthetőek és a személyre szabott táplálkozás és edzés az egyik kiemelkedő faktor ezek megelőzésében. Az orvosi technológiák fejlődése pedig lehetőséget nyújt nem csak a szakszerű orvoslás de a prevenció bevezetésére is. És mivel az inzulinrezisztencia a mai világ egyik leggyorsabban elterjedő kórképe, elengedhetetlenek a tájékoztató, támogató, hiteles programok indítása. A Sepsiszentgyörgyi Change Center Életmód Központ munkatársaiként sok éve a városban élők életviteli szokásainak következményeit követjük és legnagyobb odafigyeléssel próbáljuk segíteni a problémás eseteket. Úgy gondoljuk komoly rálátásunk van arra milyen súlyos következményei vannak a hosszútávú rossz döntéseiknek és milyen sokan szenvednek környezetünkben komoly egészségügyi problémáktól. Ugyanakkor a tévhitek és nem megfelelő információk erőszakos marketingje miatt nagyobb eséllyel tudnak ezek a személyek rontani saját helyzeteinken, mint javítani. Nagyon elhivatottak vagyunk támogatni, felelősséget vállalni és változtatni ott, ahol erre szándék is van a szükség mellett. És mivel úgy látjuk sokszor a gazdasági helyzet az igazi probléma, szeretnénk minden alkalmat megragadni, hogy segíthessünk azoknak is, akiknek nincs lehetőségük pénzügyi forrásaik miatt a prevencióra vagy kontrolállt életviteli javításra. Így, a programba olyan személyek jelentkezését várjuk, akik inzulinrezisztensek de gazdaságilag nem engedhetik meg maguknak, hogy komoly életviteli támogatásban részesüljenek.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Megfelelő résztvevők meghatározása Digitális eszközök beszerzése Résztvevők előzetes felmérése - 2 hét Folyamtos vércukor monitorizálás - kb 2 hét Eredmények elemzése Egyéni életviteli és táplálkozási szokások javítására terv kidolgozása Tudatosító előadás
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Facebook, saját adatbázis, instagram, rádió
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio