Komolyzenét az iskolákban!
Komolyzene az iskolákban
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszetgyörgy iskolái
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A kulturális nevelés létfontosságú a gyerekek számára. Fontos, hogy találkozzanak már kiskorban a zenével. Tudományosan bizonyított, hogy figyelemfejlesztő, és hatással van az érzelmi intelligenciára. A kiegyensúlyozott nevelés céljából elengedhetetlen számukra. Az iskolában töltik napjaik nagyrészét, ezért az ottani légörbe tartjuk a koncerteket, hogy mégközelebb érezhessék magukat a zenéhez és az előadáshoz, átalakítva az osztálytermeket hangversenytermekké.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Tevékenységünk megvalósításához elsősorban a sepsiszentgyörgyi általános iskolák vezetősége felé teszünk közzé egy felhívást. Amennyiben egy tanítónő nyitott rá, hogy ellátogassunk az osztályába iskolaidőben, közösen keresünk egy időpontot, amikor csapatunk három tagjával, valamint egy zongorával ellátogatunk az osztályterembe. Ezeken az alkalmakon non-formális oktatással és interaktív módszerekkel visszük közelebb a gyerekeket a zenei világhoz. Egyrészt, játékos módon, tudásátadással mesélnénk nekik különböző hangszerekről és a komolyzenéről, amellyel a hétköznapokban igencsak nagy és áthidalhatatlan távolságban találkoznak. A játékos bevezetés és ráhangolódás után egyre közelebb kerül az osztály a zongorához és a zongoraművészhez egyaránt. Fontos számunkra, hogy lebontsuk a gyerekekben az olyan feszültségeket, amlyek a zenei inkompetenciától való félelemmel vannak összefüggésben, mint például a "nekem nincs jó hangom" szorongások. A megjelölt periódusban 6-8 osztálzba tudnánk ellátogatni, egy foglalkozás az iskolai órákhoz hasonlóan 45 percesek lennének. Bár mindannyian zenészek vagyunk, két csapattagnak sokéves tapasztalata van gyerekekkel való foglalkozásokban.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Facebook esemény Facebook, Instagram bejegyzés a csapattagok falán Plakát
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások