Színezd újra!
TetSic
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgy lakónegyedei
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A Színezd újra! kezdeményezés eredménye, hogy Sepsizentgyörgy lakónegyedeinek egy-egy elhanyagolt, rossz hangulatú épület köztérre néző falát újra fessük, dizájnoljuk. Célunk, hogy fiatalossá, színesebbé, jó hangulatúvá tegyük Sepsiszentgyörgyöt, lakónegyedeit, elhanyagolt részeit. Csapatunk elszánt és felkészült arra, hogy amennyiben nyer a kezdeményezés minden, tőlünk telhetőt megteszünk a város, a lakóközösség és a köz érdekében.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A kezdeményezés eredményeképp, Sepsizentgyörgy lakónegyedeinek egy-egy elhanyagolt, rossz hangulatú épület köztérre néző falát újra fessük, dizájnoljuk. A festett épületek, falak száma a támogatás mértékétől függ. Csapatunk tagjai, támogatói közt vannak lelkes művészek, dizájnerek és önkéntesek, amelyek önként, díjmentesen segítik munkákat.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Sepsiszentgyörgy közösségi életének mindennapjaiba színt és jó hangulatot csempészünk. Képzeljük el, amikor egy személy kilép a tömbházból és nem egy romos, egyszínű falat lát, hanem egy szép, újra gondolt, színes képet lát. Jó ötlet, nem?!
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Népszerűsítés céljából a közösségi médiát fogjuk használni: Facebookot az idősebb generáció felé és az Instagram által a fiatalokat szólítjuk meg.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Elvárásaink, elképzeléseink szerint a jövőben az önkénteseink, az önkormányzat és a lakónegyedi felelősök segítenek karbantartani a lefestett épületek falait.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Amennyiben lehetséges különböző megszorításokkal is, de meglehet valósítani, akkor megvalósítjuk. Ha a törvények semmiképp nem engedélyezik a projekt kivitelezését, akkor a megvalósítást áthelyezzük más dátumra és akkor csináljuk meg.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások