“La cota 10.000” magyar feliratos filmpremier és beszélgetés a rendezővel
Trail Run Filmbemutató
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
A filmbemutató és az azt követő beszélgetés helyszíne a Szimpla Sepsiszentgyörgy terasza, időjárástól függően a pincehelyiség.
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A La Cota 10.000 első bemutatója magyar felirattal, és beszélgetés a rendező-producerrel Radu Restivánnal. A filmről röviden: A 10.000 méter magasan (La Cota 10.000) című hegyi futó dokumentumfilm a két legszebb dolgot hozza össze, amit ismerünk: Romániát és a hegyeket. Bár a való életben a 10.000 méteres hegyi magassághatár utópia, a dokumentumfilm egy expedíciót követ végig a Kárpátok között, a Retyezát, Fogaras, Bucsecs, Csukás és Csalhó hegységeken keresztül futva, kevesebb mint egy hét alatt 10.000 szintemelkedést összegezve. Ez a kaland az terepfutás történetévé vált, és mesebeli tájakra viszi a nézőket, megmutatva, milyen magasra juthatunk, ha merünk álmodni. A hivatalos előzetes (trailer) megtekinthető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=jkvaDyojFWE A film hivatalos imdb oldala: https://www.imdb.com/title/tt13446270/
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Elsőként egy szakemberrel lefordítatjuk a filmet és létrehozzuk a magyar feliratot hozzá, hiszen jelenleg nem létezik ez. A népszerűsítést online reklámozással oldanánk meg, és a bemutató napján meglátogatnánk egy vagy több helyi rádióállomást ahol a rendező beszélne a filmjéről, és ezzel is promoválná az esti vetítést. A vetítés körülbelül 1 órát vesz igénybe, előtte rövid felvezető, és utána kötetlen beszélgetés, a filmest teljes hossza kb. 3 óra.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Sepsiszentgyörgyön sokan szeretnek futni, egy erős és összetartó futóközösség van, akik számára a film magyar feliratos bemutatása nem csak egy vizuális est, hanem egy jó lehetőség is a találkozásra. A film rendezője, maga is futó, így közelről ismeri a futóközösséget. Mivel gyönyörű tájakat futnak be a filmben a szereplők, minden természetbarát szentgyörgyi számára élményt nyújt a film. Egy közösségi film-élmény és egy jó beszélgetés futóknak és nem futóknak egyaránt.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A népszerűsítést online gondoltuk, facebook esemény és online reklámozás segítségével, hiszen így jobban elérhető célközönségünk, ugyanakkor szeretnénk rádiós reklámot is, és a vetítés napján egy vagy több rádióban szeretnénk ha a rendező promoválná a filmjét, ezzel is biztosítva, hogy több emberhez eljut az esemény híre.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Amennyiben sikeres a bemutató, a jövőben más, hasonló tematikájú romániai vagy magyarországi filmet is el szeretnénk hozni a sepsiszentgyörgyi közönségnek. Reméljük sokan kedvet kapnak majd a túrázáshoz és hegyi futáshoz.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Van egy alternatív helyszínünk, amennyiben a vendéglátóhelyek be kell zárjanak, ez a SportVision sportszer bolt, a Sepsi Value Center területén, ahová a hatályos szabályozások szerinti maximális számú személyt tudjuk beengedni erre a vetítésre és beszélgetésre. Ugyanakkor tudjuk limitálni az oltási igazolvánnyal rendelkezőkre a nézőket, amennyiben ez kötelező lesz.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások