Pumpkids
Pumpkids csoport
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Az
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Hagyományteremtő céllal indítanánk útjára a 2021 októberében megszervezésre kerülő Tökfesztivál című rendezvényünket. Ezen fesztivál megszervezése lehetőséget ad arra,hogy a család körében a gyerekek újraélhessék a népszokásokat ,könnyebben feldolgozzák az ősz jeles napjaihoz kapcsolódó információkat. Ezeket beiktatva az intézményi életbe, tanulási folyamatba, megszakítjuk a tanulás monotonitását, ezzel felüdítve a gyerekeket. A Tökfesztivál megszervezése az óvodai kisgyerekes családok számára nyújt közösségépítő, élményszerzési lehetőséget, ami hosszabb távon a teljes óvodai közösség életminőségére is pozitív hatással van.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A rendezvény igazából egy verseny is a kisgyerekes családok számára. E rendezvény keretén belül számos versenyeken vehetnek részt, mint pl: - Tökfaragó verseny, - Tökkirály választás, - Tökmagpöckölő verseny, -Dísztök keresés, - Sütőtökevő verseny és végezetül töklámpa felvonulással zárnánk az fesztiválunkat.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
A tudatos interdiszciplináris fejlesztésen túl a rendezvényünk célja a népi hagyományok megismertetése, megszerettetése és gyakoroltatása népdalokon, mondókákon és gyermekjátékokon keresztül. Egyik alapvető cél a kisgyerekes családok bevonása az óvodai közösségbe,a kölcsönös segítségnyújtás,kölcsönös támogatás.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A Fesztiválunkat szórólapokon, plakátokon keresztül, illetve facebook bejegyzéseken keresztül fogjuk népszerűsíteni, valamint saját facebook csoportot fogunk létrehozni.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Reményeink szerint nagy népszerűségnek örvendhetünk majd, hiszen manapság azt láthatjuk, hogy az e fajta kezdeményezéseknek nap sikere van. Mindenképp szeretnénk folytatni a jövőben is, és ez által hagyományt teremtve az óvoda életében, de akár egy színvonalasabb eseménnyé is nőhet az évek során.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Ha megszorításokra kerül a sor, akkor ez esetben csak a gyerekekkel szervezzük meg a fesztivált, vagy kisebb csoportokat alakítva ( szülők és gyerekek) egy héten keresztül tartó eseménnyé alakítanánk át.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások