Hallgasd, lásd és képzeld el!
MásKént MásKÉP(P)
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgyi Iskolák, Erzsébet park és a Máltai Szeretetszolgálat irodája (Sepsiszentgyörgy, 1918 december 1 utca, 18. tömbház, O lépcsőház)
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Gyakran tapasztaljuk, hogy a különböző testi fogyatékossággal élő barátaink megkülönböztetésben, közönyben vagy rideg fogadtatásban részesülnek. Hisszük, hogy ha kicsit jobban megismerjük őket és mindennapi életüket, sikerül belelátnunk a nehézségeikbe és elfogadóbbá, nyitottabbá válunk velük szemben. Szeptembertől kezdődően 8-10 elemi iskolás (1-4 ) osztályt szeretnénk meglátogatni, akiknek lehetőségük lenne nem csak elméletben megismerkedni különböző sérüléstípusokkal, hanem ki is próbálhatnák hogyan közlekedik egy gyengén látó, siket vagy mozgáskorlátozott ember. Érzékenyítő akadálypályánkat egy közösségi délután keretén belül az Erzsébet parkban is ki lehetne próbálni. November hónapban, a fogyatékkal élők világnapjára (december 3) készülve, egy alkotópályázatot hirdetnénk a gyerekeknek és a beérkezett pályamunkákat a világnap alkalmából kiállítanánk, hogy bárki megcsodálhassa. A kiállításban kiemelt helyet kapnának a fogyatékkal élő barátaink munkái is.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Tervezési szakasz: meghirdetni az eseményt, plakátokat kihelyezni különböző iskolákban, egyeztetni az iskolák tanítónőivel Népszerűsítési fázis: hirdetés a közösségi oldalakon, rádiós beszélgetés, alkotópályázat meghirdetése Megvalósítási szakasz: ellátogatni az osztályközösségekbe, bemutatók megtartása, ezzel párhuzamosan a Máltai Szeretetszolgálat Mozgáskorlátozott fiataljainak csoportjával alkotási tevékenység, a kiállításra való készülődés, közösségi délután lebonyolítása a parkban, december elején a kiállítás megvalósítása
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Facebook és Instagram bejegyzés a Máltai Szeretetszolgálat oldalán, Facebook esemény létrehozása, Rádiós beszélgetés
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio