Gyere fess rá!
Életrevalók
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgy, Őrkő
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A "Gyere fess rá!" közösségi akciónkat az Őrkő negyedi tornaterem udvarán szeretnénk megvalósítani. Elsődleges célunk a megálmodott kezdeményezéssel nem más, mint a település fiataljait egy közös érdek által kapcsoljuk össze. Nagyon sok fiatal lány és fiú él az Őrkőn, akik példaértékű ötleteik és munkájuk által a helyi közösség büszkeségei lehetnek, kezdeményezésünkkel ezt is el szeretnénk élni. A program során ugróiskolákat és különböző interaktív aszfaltrajzokat szeretnénk festeni az őrkői tornaterem udvarára, amelyet a telepen élő gyerekek bármikor örömmel használhatnak. Emellett az udvaron elhelyezett higiénés blokkot (konténer) is le szeretnénk festeni közösen, bízva abban, hogy esztétikailag javítja a környezetet, és a helyiek jobban értékelnék a létesítményt. Csapatunk tagjai úgy gondolják, hogy a fennebb leírt aszfaltrajzokkal és játékokkal lehetőséget teremtünk az Őrkőn élő gyerekeknek a szabad játékra, és az igazi közösségi élményekre.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A kezdeményezés során aszfaltrajzokat szeretnénk festeni az Őrkő negyedi tornaterem köré, valamint a higiénés blokkot is le szeretnénk festeni közösen. Mivel a terület nagy, ezért két alkalmas tevékenységet szeretnénk szervezni, az egyik esemény során az ugróiskolák és az egyéb fajta aszfaltrajzok lennének megvalósítva, és egy másik alkalommal kerülne sor a konténer lefestésére. A kezdeményezést megvalósító csapat tagjai telepi gyerekek, csapatunkkal közösen szeretnénk jobbá, szebbé tenni a tornaterem körüli területet.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Kezdeményezésünk nem csupán bennünket kovácsol össze, és nem csak azoknak a nehéz környezetben élő csapattagoknak nyújt igazi közösségi élményt, akik meg szeretnék valósítani a tevékenységet, hanem a Sepsiszentgyörgy peremén elhelyezkedő Őrkő negyedben élő gyerekeknek tud nyújtani javulást. Mivel az aszfaltrajzok hosszú időn keresztül ott tudnak lenni a tornaterem udvarán, ezáltal nem csupán egy alkalommal tudunk örömteli pillanatokat szerezni az ott élő gyerkőcök számára, hanem nagyon sokszor. A helyszín a telepen belül központi zónában helyezkedik el, amely környékén a nap minden szakában játszanak a gyerekek, így folyamatosan használatban lennének ezek az aszfaltrajzok.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A kezdeményezést a Facebook-on szeretnénk népszerűsíteni, bejegyzések formájában. Mivel két alkalmas tevékenységet szervezünk, az első alkalom után készült fényképeket fel szeretnénk használni a második esemény promoválásában.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Mint ahogy azt fennebb is leítuk, a legnagyobb elvárásunk és reményünk ezzel a kezdeményezéssel az, hogy a gyerekek jobban értékeljék a helyszínt azáltal, hogy a mi munkánk is benne van, itt gondolva az aszfaltra és a konténerre is egyaránt. Emellett szeretnénk, hogy akkor is játsszanak rajta, amikor nem vagyunk ott, és a kezdeményezésnek hála hosszú ideig legyen lehetősége minden Őrkőn élő gyerek és fiatal számára a játékra a tornaterem udvarán. Szeretnénk, ha folytonossá válna a játszás.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Mivel a jelenlegi rendelkezések értelmében a kezdeményezés nem tudna megvalósulni, mivel sokan gyűlnénk össze egy helyen, a következő módosításokat eszközöljük: az eseménysorozat 2 napon fog megvalósulni, összesen 4 hátrányos helyzetű csoporttal (kiscsoportokban). November 10 és 11 a két dátum, a gyerekek kiscsoportokban jönnek a higiénés blokk és az udvar lefestésére, amely során megkapják a pólókat, illetve a krétacsomagokat is.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások