Alkossunk térben 3D nyomtatókkal
3D alkotók
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgy, Munkás utca 54. szám (Puskás Tivadar műhely épülete)
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A legújabb technológiát próbálhatják ki a gyerekek, mégpedig a 3D nyomtatókat. Ezekkel az eszközökkel megnyílik a világ mindannyiunk előtt, határ a csillagos ég. Minden gyerek álma valóra válik ezeknek az eszközöknek a segítségével és mi segítünk abban, hogy ez megvalósulhasson. A workshopok által a résztvevők betekintést nyernek a 3D alkotásba és álmaik megvalósításába. Minden gyerek megérdemli, hogy valóra váljon az álma.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
1. Megtervezzük a workshopok időpontjait 2. Facebook esemény létrehozása 3. Regisztráció elindítása 4. Online hirdetés létrehozása az eseménynek 5. Workshopok megszervezése és lebonyolítása 6. Eredmények bemutatása és népszerűsítése
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Kreatív és alkotásorientált gyerekek kinevelése és biztatása. Új technológiák megtanítása és bemutatása a gyerekeknek egy olyan plusz hozzáállást ad, ami elősegíti az alkotói énjüket.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Online felületen fogjuk népszerűsíteni, ami azt jelenti, hogy létrehozunk egy Facebook eseményt, valamint Facebook és Instagram profilunkon bejegyzések megosztásával népszerűsítjük a kezdeményezést. Kreatív videót is készítünk majd, amit Facebookon, Instagramon és TikTokon is megosztunk, igy sok fiatalhoz és gyerekhez is eljutunk.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Reméljük, hogy az általunk szervezett workshoppal megindul a gyerekek alkotói vágya és örömet, fantáziát látnak abban, hogy saját alkotásaik legyenek. Ugyanakkor bízunk abban, hogy a gyerekek mindenféle kreatív ötlettel jönnek, amelyeket mi szívesen megvalósítunk együtt velük.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Többszörös alkalommal rendeznénk meg és kisebb csoportokban dolgoznánk, valamint mindenki előzetes regosztráció és programálás alapján venne részt.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások