Képzési hétvége
Tanulj az életmentésről
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sugásfürdő
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A fiatalok számára szerveznénk egy háromnapos képzési hétvégét Sugásfürdőn október 28-30 között, amely során a jelentkezők belekóstolhatnak, mit jelent elsősegélyt nyújtani, felelősséget vállalni, illetve önzetlenül segíteni bajbajutott embertársaikon. Emellett az elsősegélynyújtás egyik legfontosabb hozzátartozója az önbizalom, amely szintén fejlesztésre kerül e három nap alatt, a különböző esetszimulációk során, ahol az elméleti tudást gyakorlatba is ültetjük. Ugyanitt a résztvevőknek lehetőségük lesz szakemberekkel beszélgetni különböző, az egészségüggyel kapcsolatos témákról, az érdeklődők pedig akár pályaválasztásban is segítséget, tanácsokat kaphatnak. A szakmai tudás mellett ez a tábor jó alkalom új emberek megismerésére is. Az itt megszerzett tudás rendkívül hasznos, hiszen a mindennapokban soha nem tudhatjuk, hogy milyen helyzetekkel találkozunk és mikor lehet szükség a segítségünkre.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Elsősegély oktatás, különböző játékok(elsősegélyes tevékenységek által), esetszimulációk, beszélgetés szakképzett egészségügyben dolgozó személyekkel
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Facebook, Instagram, TikTok
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio