Sepsi E-Mobility Parade 2023 - az első sepsiszentgyörgyi elektromos gépjármű felvonulás
Jedlik István Ányos csoport
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Elősősorban offline Sepsiszentgyörgyön, viszont az online térben szeretnénk közösséget építeni
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Az első sepsiszentgyörgyi elektromos gépjármű felvonulás célja felkelteni a lakosság figyelmét a e-mobilitás fontosságára, valamint felhívni a figyelmét arra, hogy ez milyen új veszélyeket, új kihívásokat jelent úgy az autós mint a gyalogos forgalom számára. A partnereik segítségével, azaz a Kobak Design, a Contactonomy és a Sláger Rádió támogatásával az offline üzenetüket a rádió hullámain és a közösségi médiában erősítenék fel. Ugyanakkor mindenkit szívesen látunk az e-Sepsi facebook csoportba aki többet szeretne megtudni az e-mobilitásról.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A kezdeményezés három tevékenységből áll. Az első sepsiszentgyörgyi elektromos gépjármű felvonulás célja felkelteni a lakosság figyelmét a e-mobilitás fontosságára, valamint felhívni a figyelmét arra, hogy ez milyen új veszélyeket, új kihívásokat jelent úgy az az autós mint a gyalogos forgalom számára. A partnereik segítségével, azaz a Kobak Design, a Contactonomy és a Sláger Rádió támogatásával az offline üzenetüket a rádió hullámain és a közösségi médiában erősítenék fel egy társadalmi felelősségvállalási kampány formájában. Az eSepsi facebook csoportba szeretnénk gyűjteni minden sepsiszentgyörgyi elektromos gépjármű tulajdonost és minden olyan lakóst aki érdeklődik az e-mobilitás iránt. Aktív közösséget szeretnénk formálni, aki tanácsokkal tudja ellátni az érdeklődőket. Ez által kívánunk segíteni a város lakosainak eligazodni ezen az új és zavaros piacon.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Természetesen létrehozunk egy facebook eseményt is, de kiemelendő, hogy a kezdeményezésünk alapvetősen egy társadalmi felelősségvállalási kampány, amely a közösségi médiában megjelenő fizetett videó-animációs hirdetések formájába fog megjelenni valamint a radiospot formájában a Sláger Rádió hullámhosszán. Továbbá az eseményt szeretnénk regisztrálni Európai Unió Mobilitási Akciónak is (https://mobilityweek.eu/mobilityactions/).
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio