Felhők fölött
Freed
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
A kezdeményezésünk számára két lehetséges helyszín létezik Sepsiszentgyörgy környékén, a Sugásfürdőn található mászófal, és a Sepsiszentgyörgyön található Adrenalin Climbing Gym mászóterem.
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Furcsa belegondolni, hogy az ember előbb mászott, mint járt, mégis a mai modern világunkban egyre inkább távolabbinak tűnik a gondolat, hogy vajon milyen lehetne megmászni egy fát vagy akár sziklafalat. A sziklamászást mint sportot sokan őrültségnek, felelőtlen, veszélyes sportnak tartják, amelytől óva intik a gyerekeiket, ezáltal korlátozva őket a félelmeik legyőzésében és a fizikai fejlődésben. A mászás ugyanis kiváló testedzés: megerősíti a kéz, láb, kar és hát izmait, valamint állóképességünket is fejleszti. Emellett mentálisan is megterhelő, hiszen a mászási útvonalak megtervezése és megvalósítása mentális kihívásokat teremt. A stratégiaalkotás és a félelmek legyőzése fejleszti a problémamegoldó képességet és az önbizalmat. És hát a vitatott kérdés: ,,Mennyire biztonságos?". Erre a válasz az, hogy nagyobb az esélye, hogy biciklivel elütnek az úton, mint hogy a falról leesve megsérülnénk. Az október 6 és 8 között lezajló eseményünk keretein belül elsajátíthatod a falmászás alapjait. Egy bemutató során, amelyet a Romániai Hegyimentő Szolgálat önkéntesei tartanak majd, szert tehetsz az elméleti tudásra, a bemutató után pedig ki is próbálhatod a képességeidet a falon. Minden korosztály számára ajánljuk, és bízunk benne hogy a mászótársak között szoros baráti kötelék alakul majd ki. Ezen esemény remélhetőleg ösztönzi majd a résztvevőket a rekreatív testmozgásra és a természetben való időtöltésre, melyek hiányoznak a mindennapokból. Sok szeretettel várunk téged is eseményünkre
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Az előkészítési szakaszban: Először egyeztetés a Romániai Hegyimentő szolgálat tagjaival, ezután tárgyalás a helyszín bérlésével kapcsolatban. Ezt követően népszerűsítés különböző szociális média platformokon, falmászással kapcsolatos Facebook csoportokban, stb.. A végső teendők pedig a szükséges felszerelés és a kínálmáció(víz, magnézium, kálcium, stb.) beszerzése. A megvalósítási szakaszban: A résztvevők köszöntése a helyszínen, melyet egy ismeretterjesztő, oktató jellegű bemutató követ a biztonságos környezet megteremtése érdekében. Mindezek után következthet a mászás.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A népszerűsítés elsősorban, különböző szociális média platformokon fog történni, falmászással kapcsolatos Facebook csoportokban, de természetesen a csapattagok és azok barátai is bejegyzés formában megosztják majd az eseményt. Instagram történetek(story) által is szándékunkban áll majd eljuttatni a szükséges információt az érdekeltek számára. Ezen kívül a Turul Iroda is hozzájárul az esemény propagálásához.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio