Pénzügyi Bohémia
Freed
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Lehetséges helyszínek lehetnek az esemény számára a Székely Mikó Kollégium konferenciaterme, valamint a Turul Iroda gyűlésterme.
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A pénz, illetve a vele való bánásmód napjaink szerves részét képezi. Ennélfogva elengedhetetlen, hogy tanuljunk a pénzről. Pénzügyi tudatosság az a kulcs, amely kinyitja az ajtót az anyagi jólét és biztonság felé. De mi is pontosan a pénzügyi tudatosság? Ez nemcsak a banki számlák kezelését jelenti, hanem azt is, hogy képesek vagyunk értelmezni és irányítani a pénzügyeinket annak érdekében, hogy jobban élhessünk és tervezhessük a jövőnket. Tehát, miért is fontos mindez? Mert a pénzügyi tudatosság növeli a döntéshozatali képességeinket, csökkenti a pénzügyi stresszt és lehetővé teszi, hogy tudatosan alakítsuk a jövőnket. Szeretnénk, ha mindenki az eseményünk keretein belül elindulna ezen az úton, hogy pénzügyi életünk irányítása a mi kezünkben legyen, és hogy az anyagi jólét ne legyen már csak egy álom, hanem elérhető valósággá váljon. Eseményünkre Sepsiszentgyörgyön, 2023 november 18-19-én kerül majd sor. Minden korosztályt várunk sok szeretettel, hiszen sosem korai a tanulás elkezdése.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Az előkészítési szakaszban: Először egyeztetés a Junior Business Club tagjaival, ezután tárgyalás a helyszín bérlésével kapcsolatban. Ezt követően népszerűsítés különböző szociális média platformokon, Facebook csoportokban, stb.. A végső teendők pedig a szükséges vizuális elemek és a kínálmáció beszerzése. A megvalósítási szakaszban: A résztvevők köszöntése a helyszínen, melyet egy állófogadás követ, ezután következik az interaktív prezentáció.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A népszerűsítés elsősorban, különböző szociális média platformokon fog történni, Facebook csoportokban, de természetesen a csapattagok és azok barátai is bejegyzés formában megosztják majd az eseményt. Instagram történetek(story) által is szándékunkban áll majd eljuttatni a szükséges információt az érdekeltek számára. Ezen kívül a Turul Iroda is hozzájárul az esemény propagálásához.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio