Geo-túra
GEOtekk
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
A Geo-túra kezdeményezésünk a Baróti-hegység Sepsiszentgyörgyhöz tartozó részén zajlana, Sugásfürdőig kiterjedően. Ezen a területen egy kijelölt ösvényen haladnak ami megfelel a természeti értékek bemutatásának.
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Geo-túra kezdeményezésünk egy Sepsiszentgyörgy környékén zajló könnyű túra. Melynek során a résztvevőknek lehetősége nyílik megfigyelni a Baróti-hegység Sepsiszentgyörgyhöz tartozó részének földrajzi és biológiai értékeit szakemberek kíséretében. A túra útvonala Sepsiszentgyörgyről indulna és Sugásfürdőig tartana. A túra pontos útvonala a megrendezés pontos időtartamától függően változna, hogy a lehető legtöbb növényi érdekesség legyen látható az út során. A túra augusztus utolsó heteiben vagy szeptember első felében történne. A túrán főként a fiatalságot szeretnénk megszólítani, de kortól függetlenül bárki részt vehet aki szeretné megismerni a környék természeti értékeit, vagy csak szeret a természetbe járni. Főleg a fiatalokat szólítanánk meg, hogy a túra során szerzett tapasztalataik alapján gyarapodjon tudásuk a környékről, illetve megbecsüljék erdőinket és a természetet.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Első lépésben ki kérni a szakembereket véleményét, a túra útvonalával kapcsoltaban, hogy mikor és melyik ösvenyen a legérdemesebb megszervezni túrát. Majd felkérni hozzá értő földrajzost és biológust aki bemutatja az ösvény természeti érdekességeit. Ezt követően egy kisebb és tapasztaltabb csapattal lejárni a túrát a váratlan dolgok elkerülése érdekében és, hogy tudjuk mire számítsunk majd. Ezután meghírdetjük mint Facebook-esemény és népszerűsítjük Instagramon is. Majd beszerzzük a túrához szükséges ételt és tárgyakat.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A kezdeményezésünket Facebook esemény és Instagram bejegyzés által népszerűsítenénk.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio