Színtópia - The Selfie Museum
Színtópia
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgy sétálótere
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A Színtópia selfie múzeum célja pontosan ez, élményt adni, alkotóvágyat beteljesíteni és közösséget formálni. A selfie múzeum olyan mint sok kis fotó stúdió. Több színes, különböző módon és témában berendezett háttér előtt biztosít lehetőséget a látogatónak kreatívkodni és megörökíteni élményeit a hét minden napján. Fő szolgáltatások: esztétikus, művészi, jó minőségű fotósháttér berendezés, váltakozó témakörű rendezvények. Fontosnak tartjuk, hogy a helység modern, harmonikus arculatát helyi művészi érzékkel rendelkező személyek tervezzék és valósítsák meg. A Színtópia minden látogatóját művésszé varázsolja.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Szeretnénk ha minden héten más intézmény, szervezet, egyesület tervezné és rendezné be a háttereket.( pl. 1 hétig a művészeti iskola, aztán a refi, óvódák, nyugdíjas klubok stb)
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
A sepsiszentgyörgyi lakók, amatőr művészek kibontakozását segítené elő és népszerűsítené egyedi módon. A Színtópia figyelemfelkeltő, eltérő, jellegzetes kikapcsolódást nyújtana a látogatók számára.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A Színtópia stratégiája arra épül, hogy a lakosságban tudatosítsuk: ha menő képek, akkor Színtópia! Az állandó szolgáltatásokra kell a hangsúlyt helyezni és el kell érni, hogy sok vendég legyen. Reklámfelületként a közösségi média platformjait használnánk.(Hirdetések, plakátok, események, nyereményjátékok…)
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
A külföldön működő selfie múzeumok sikerességét tekintve, úgy véljük nagy közönséget mozgatna meg, természetesen hetente frissülő díszlet és téma mellett. Kizárólag igényesen és átgondoltan előkészített alapanyaggal dolgoznánk, így a teljes évre vetített vendégszám érje el átlagosan a 150 főt. A fiatalok körében legalább 70%-os ismertséget elérni, azon a szinten, hogy hallottak róla. Hosszútávon érdemesnek látnánk egy épület átalakítását erre a célra, kibővíteni a hely kínálatait egy fiatalok kikapcsolódását szolgáló központtá, melyben lehetőség nyílna pingpongozásra, biliárdozásra, csocsózásra, gördeszkázásra, továbbá egy hajfonoda-sarok és egy cook-tanoda is helyet kaphatna benne.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Járvány esetén ötletünket a virtuális világba költöztetnénk, az alkotásokat online fogadnánk/publikálnánk, kurzusokat, beszélgetéseket tartanánk.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások