Fúzió - zene és líra találkozása
tri-cycle
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Szimpla Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Mint tudjuk, régen a dal a versre utalt. A vers, amit zenével együtt szólaltatnak meg. Ez már nem jár olyan szigorúan együtt, de még mindig hordozzák magukban egyik és másik tulajdonságait, a zene a versét, a vers a zenéét. A kezdeményezésünk során két erdélyi költő 2022-ben megjelent kötetét szeretnénk bemutatni egy zenés felolvasás alkalmával. Meghívottaink tehát költők és zenészek. A szövegek és az improvizációs zene összecseng, fuzionál, egymást támogatják vagy éppen egymásra reagálnak. Célcsoportunk minden zene- és irodalomkedvelő, illetve mindenki, akit kíváncsivá tesz, akinek felkelti érdeklődését, legyenek fiatalok, fiatal felnőttek, felnőttek, idősek. A zenével és az irodalmi szövegekkel való találkozás felszabadít, közelebb visz egymáshoz, közösségteremtő ereje van.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
1. Időpont leszögezése 2. a hely lefoglalása 3. a költők felkeresése, meghívása 4. szállás lefoglalása 5. esemény népszerűsítése 6. költők fogadása 7. esemény lebonyolítása 8. elszámolás
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Rendezvényünket Facebookon, Instagramon szeretnénk népszerűsíteni, amelyhez készítünk majd egy eseményt amelyet különböző csoportokban megosztanánk, ahol tudjuk, hogy többnyire olyan személyek vannak jelen, akik érdekeltek lehetnek rendezvényünkben. Továbbá plakátokkal, szórólapokkal, matricákkal népszerűsítenénk kávézókban, közösségi terek(b)en, iskolákban. Jó kapcsolatban vagyunk iskolákban működő újságokkal, rádiókkal, diáktanácsokkal, és a jelenlegi diákságot is szeretnénk elérni, úgyhogy őket is felkeresnénk, hogy segítsenek népszerűsíteni eseményünket. Továbbá vannak kapcsolataink helyi rádiókkal, újságokkal, ahol szintén megjelenhetünk.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio