Védjük a madarakat - Madáretető készítés - fenntartása
Állatbarát ötletelők
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgy bármelyik pontja, nem csoportos rendezvény hanem egységesen mindenki otthon készíti el és helyezi ki a madáretetőket és tölti fel eledellel
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A kezdeményezés alapját szolgálja a 2020-as Common Sepsi kezdeményezésünk, amikor lehetetlennek láttuk a kivitelezését és végső soron egy nagyon hatásos eredményes projektként tudtuk zárni. Már akkor elhatároztuk, hogy folytatni fogjuk mindenképpen a jövőre nézve is. Úgy gondoljuk, hogy a gyereket csak úgy lehet tanítani ha példát mutatva azt csináljuk ami helyes. Ennél példaértékübb és hatásosabb módszer nincs mint a gyerekkel együtt készíteni, kifesteni, aztán kihelyezni és továbbgondolva gondozni, eledelt helyezni bele időközönként. A terv hogy 30-40 madáretető szétosztása, ha idén lesz rá lehetőség akkor el szeretnénk jutni elemi iskolákba - óvodákba is.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
1. A madáreretők előkészítése - beszerzése - ez attol függ hogy milyen beszállítót kapunk majd. 2. Kreatív anyag szükséglet beszerzése, festékek beszerzése. 3. Madáreledel beszerzése. 4. Népszerűsíteni online felületen szeretnénk, megcélozva iskolákat és óvodákat is. 5. Az alapanyagok és etetők kiosztása. 5. A megvalósítási szakasz egyénileg és csoportosan tömörülve valosul meg, amelyről foto - video anyagot küldenek a szervezők részére.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Úgy gondoljuk egy nagyon markáns és ugyanakkor hiány akció az ilyen típusú megmozdulások, hiszen pont ez lenne a legfontosabb hogy a gyerekeket természetközeli és legfőképpen állatbarát tudatos életmódra neveljük. Szlogenünk talán többet is sugall és érthetőbbé teszi: Tettel mutass példát gyerekeidnek.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Online felületen és ha szükséges akkor plakát segítégével (ha szükségszerű lesz)
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Több mint 10 éves szervezések illetve több éves önkéntes akciók és kezdeményezések után a tavaly azt a következtetés vontuk le hogy ennél SIKERESEBB kezdeményezésünk nem volt. Annyira sikeres volt hogy ha tehetném minden évben minimum 100 madáretető szétosztását kezdeményezném településenként. A tavalyi kezdeményezés utóhatása a mai napig él, hisz még most is vannak visszajelzések hogy milyen jó volt és hogy a gyerekek milyen lelkiismeretesen gondozzák és gondosodnak az etetők utántöltéséről.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Alapból úgy terveztük meg hogy bármi is történjen megvalosítható és ne sérüljön az elképzelés és főleg a kimenetele elérje azt a hatást amit megcéloztunk,
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások